E-ügyintézés

 

Jelenlegi köznevelési intézményekben a különböző ügyek intézéséhez mindeképpen szükséges a személyes megjelenés. Az e-ügyintézés megvalósulásával elegendő lesz a megfelelő kérvények, nyilatkozatok, igazolások elektronikus benyújtása a KRÉTA rendszeren keresztül.

Az E-Ügyintézés Tanulói/Szülői/Gondviselői oldalról

Az e-Ügyintézés teljes körű megvalósulásával a Tanulói/Szülői/Gondviselői jogosultsággal rendelkező felhasználók kérelmet (kérelmeket), jelentkezési lapot, iratokat, igazolásokat, felmentéseket és egyéb dokumentumokat nyújtanak be a köznevelési intézmények felé elektronikus formában a rendszeren keresztül . Ehhez lehetőségük van dokumentum sablonok letöltésére, megszemélyesítésére, a dokumentumok mentésére és a rendszerbe történő visszatöltésre. A felhasználói felületen keresztül ügyeik nyomon követésére.

 

E-ügyintézés tájékoztató

 

Tisztelt Szülők! A 2019-2020-as tanévre vonatkozóan a középfokú intézménybe történő beiratkozáshoz választhatja a KRÉTA e-Ügyintézés felületét.

Az e-Ügyintézés felületén 2019. június 1-jétől megnyílik a lehetőség a szülők részére, hogy gyermekeik adatait beküldjék a középiskolába a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével. 2019. június 18-án 24 óráig van arra lehetőség, hogy a szülők online módon küldjék be előzetesen a gyermek adatait az intézménybe.

 

Szülői tájékoztató
BKI folyamat leírása
Általános iskolai beiratkozás e-Ügyintézés ügyei